A gasztronómiai utazások blogja

2018. március 07. 07:55 - Lukácsi Kriszti

Kortynyi Belgium, egy eldugott érdi utcában

logopoirot.jpgA Balatoni útról jobbra kanyarodva a Szegfű utcán – elindulva felfelé - egy étterembe botlunk. Poirot söröző – hirdeti a cégér.

Belépve kiderül, hogy a névadás kiváló – legalábbis ha a sörkínálatot nézzük.

Az ajtót becsukva azonnal a jobbra lévő pulton akad meg a vendég szeme, hiszen itt ötféle kiváló belga sör csapja található.

nagykep.png

Beljebb haladva sok-sok asztal, kisebbek-nagyobbak, hétvégi estén kellemes zsivajjal. Van egy külön szoba – kényelmes, már-már fotelszerű – párnázott garnitúrával, itt nyugodtan elvonulhat az ember, ha inkább nyugalomra vágyik. Elfér itt nagyobb társaság, de akár egy kellemes kettesben töltött vacsorához is be lehet ülni a „VIP terem”-be.

A falakon belga sörök képei. Apropó falak: natúr fa és tégla burkolja sok helyen, igazi pub érzést keltve. díszítésként találunk itt mindent, retro tárgyakat, gyertyát, képeket.

Az étlap nem túl hosszú és azonnal előttünk van, mivel a tányér alá helyezendő „könyöklő”-n található.etlap.jpg

A sörlap – helyesebben inkább füzet – annál hosszabb, mindenféle belga sör megtalálható itt.

Csapon mindig fenn van a Hoegarden, a meggyes Bellevue, a Kwak és a Stella Artois.

A kiszolgálás kedves, vidám, beszélgetős, ugyanakkor gyorsnak semmiképp nem mondható. Ha csak be szeretnél gyorsan kapni valami finomat, akkor ez nem a Te helyed. Ha szeretnél sörözgetni és mellette falatozni, akkor viszont nem szabad kihagyni.

Az étlap rendszeresen változik, személyes kedvencem - a fehérborban párolt fekete kagyló – szerencsére mindig visszatér.

Az árak közepesek, 2500 forintért már jól lehet lakni. Minden étel frissen készül, ez okozza egyébként a kiszolgálás lassúságát.

Egy korsó csapolt belga sör – fajtától függően – 900-1000 forint körül mozog, ami túlárazottnak semmiképp nem mondható.

Legyél akár kettesben a pároddal, akár egy csajos beszélgetős estére vágysz, vagy épp a haverokkal mennétek el kwak.jpgsörözni, ha van időd, nem sietsz, akkor bátran ajánlom a helyet, hiszen kiváló belga sörök találkoznak itt finom ételekkel, megfizethető áron.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrotours.blog.hu/api/trackback/id/tr2713721096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A gasztronómiai utazások blogja
süti beállítások módosítása